maanantai 26. marraskuuta 2012

TOKO treenit




2 kommenttia:

  1. Rakentavaa palautetta;

    Vapaahyppy. Sun pitää saada käsimerkki pois siitä, sun tehtävä on seisoa tattina paikalla ja Jeren hypätä pelkästä käskystä. Se liikkuu sivusuunnassa käskyn jälkeen, oota ite hetki, ennen kun liikut sen luo. Ja odota, että se ehtii kääntyä ennen käskyn antamista, koska käskyn jälkeen liikkuminen vähentää pisteitä. Eli jos annat käskyn ennen sen kääntymistä ja Jere kääntyy vielä, niin siitä lähtee pisteitä. Sulla on hirveesti vartalo/käsiapua käytössä. Kokeessa siitä rokotetaan eikä sulla saa olla taskuissa mitään ruokaa, lelua tms. Eikös sulla ole ollut perusasentokäskynä ennen "Viereen?". Koira menee sekasin, jos ykskaks vaihdatat sen toiseen. Ja hypyn jälkeen saat liikkua esteen taa vasta liikkurin käskystä ja käsket sen sivulle vasta liikkurin käskiessä. Ennakoinnista vähennetään.

    Ja jäävä seisominen.
    Ensinnäkin kokeessa et voi pysäyttää käsiavulla, jos et halua heti alentaa numeroa tuplakäskystä. Jere näyttää käskyn jälkeen liikkuvan aika paljon ja pysähdy sinne matkan päähän, älä käänny suoraan takaisin. Äläkä käske sitä ennen, ennen kuin olet kunnolla sen vieressä. Siihenkin tarttet liikkurin luvan, samoin kääntymiseen. Kun sulle sanotaan "matka riittää", käännyt ympäri ja jäät seisomaan siihen. Vasta käskystä siirryt koiran viereen ja käsket vasta luvan saatua. Tässä huomaan myös sen, että palkkaat Jeren huonosta perusasennosta, mikä ei ole perusasentoa nähnytkään. Koira on aivan liikaa sun takana ja kaikenlisäksi liikkuu paikoillaan. Eli kiinnitä huomiota siihen, mistä palkkaat sen. Ei ole ihme, että se tulee liikaa sun takana ja näin, jos palkkaat sen siitä.

    VastaaPoista
  2. itsellä on lapinkoira ja ei ole helppoa sen kanssa tokoilu! teillä näyttää kivaa olevan mutta miksi hirveä kiire. ok.ymmärrän tässä taisit esittää kameralle liikkeesi mutta muista kiireettömyys koira oli ihan et häh täh? katoitko itse videon ajatuksella. tuossakin kun pysäytät sen SEIS ja käsi apu ok,alussa. sitten kauheella kiireellä ja käännyt pääss ja takas. koiran ilme on oikeesti et mitä tapahtuu. Ota rauhallisemmin ja määrätietoisesti ihan selvästi jo koirasi osaa liikkeen kun saat itsellesi malttia homman suhteen. kivaa menoa. ja hypyssä samat ongelmat kun meillä. liikkuu tuossa esteen takana ollessa. noh. pilkot sen liikkeen vain osiin niin hyvä tulee. ensin pelkkä hyppy ilman käsi merkkiä kun se onnistuu kunnon kehut. sitten alat vaatia sen esteen luo ,palkkaat kehut.sitten vasta alat siirtymään sivulle. hyvä tulee. MUISTA OLLA JÄMPTI ÄLÄ PALKKAA HUONOSTA TOIMINNASTA. meillä ainakin aletaan sooloimelaan jos en ole topakkana! Miten näille sivuille muuten lisätään videoita.itsekkin vois jonkun toko videon sivuilleen laittaa... hmm... jatkakaa samaan malliin!

    VastaaPoista